Hiab juhlii 70-vuotista taivaltaan kuormankäsittelyalan johdossa

ESundin.jpg

Hiabin perustaja Eric Sundin (vasemmalla) lähimmän työtoverinsa Einar Friskin kanssa esittelemässä maailman ensimmäistä kuormausnosturia vuonna 1944.

Cargotec-konserniin kuuluva Hiab viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan. Juhla on kunnianosoitus yhdelle nykyaikaisen teollisuuden merkittävimmistä innovaatioista. Seitsemän vuosikymmentä sitten ruotsalainen suksivalmistaja Eric Sundin kamppaili raskaan puutavarakuorman kanssa, joka piti saada metsästä tehtaalle. Hänen kehittämänsä Hiab-menetelmä ratkaisi ongelman sekä käynnisti kuormankäsittelyalalla vallankumouksen, joka jatkuu yhä tänä päivänä.

Eric Sundin, joka oli perustamassa Hiabia vuonna 1944, keksi tavan muuntaa kuorma-auton moottorin hydraulisen voiman nostoliikkeeksi.Tämä tunnettiin pian Hiab-menetelmänä. Tänä päivänä menetelmä on käytössä yli puolessa miljoonassa kuormausnosturissa ja sitä käytetään päivittäin yli 100 maassa.

Vuosien myötä sekä Sundinin perusajatus että Hiab ovat laajentuneet: hydrauliikalla varustettua ajoneuvoa voidaan hyödyntää ajamisen lisäksi paljon muuhunkin. Nykyisin menetelmää käytetään myös muissa Hiabin liiketoimintaan kuuluvissa tuotteissa: HIAB-kuormausnostureissa, JONSERED-kierrätys- ja puutavaranostureissa, LOGLIFT-puutavaranostureissa, MOFFETT-ajoneuvotrukeissa ja MULTILIFT-vaihtolavalaitteissa sekä DEL-, WALTCO- ja ZEPRO-takalaitanostimissa. Hiab-menetelmää hyödyntävien tuotteiden bränditunnuksena on elefanttisymboli.

Sundinin alkuperäisestä ideasta on säilynyt muutostenkin keskellä Hiabin tärkeimmät ominaisuudet: kyky toimia haastavissa työolosuhteissa, nopeus, tarkkuus ja joustavuus. Sundin teki ensimmäisen Hiabin omiin tarpeisiinsa, ja Hiabin tuotekehitys toimii edelleen asiakaslähtöisesti. Hiab on kokemuksensa, johtavan teknologiansa sekä maailman kattavimman myynti-, huolto- ja tukiverkostonsa vuoksi erinomainen kumppani missä tahansa kuormankäsittelyyn liittyvässä sovelluksessa.

Hiabin johtaja Roland Sundén kertoo: “Tämä filosofia on muuttanut Hiabin teollisesta pioneerista johtavaksi maailmanlaajuiseksi toimittajaksi, jonka asiakassegmenttejä palvelee 2 700 ammattilaisen muodostama henkilöstömme. Vuosien kuluessa olemme parantaneet tuottavuutta rakennus-, metsätalous- ja kierrätysaloilla sekä muilla perusteollisuuden aloilla. Olemme panostaneet turvallisuuteen, tarkkuuteen sekä jakelun ja logistiikan nopeuteen. Olemme lisäksi lisänneet joustavuutta, luotettavuutta ja turvallisuutta palvellaksemme paremmin niin yksittäisiä  käyttäjiä kuin suuria maailmanlaajuisia yrityksiä.”

Hiab juhlistaa 70. vuottaan juhlavuoden nosturisarjalla
Kunnianosoituksena innovatiiviselle 70-vuotistaipaleelleen Hiab on luonut ainutlaatuisen juhlavuoden nosturisarjan, joka edustaa markkinoiden uusinta teknologiaa. Hiljattain lanseeratuissa malleissa HIAB X-HiPro 192 ja HIAB X-HiDuo 188 on monia ainutlaatuisia ominaisuuksia. Lisäksi jokainen nosturi on numeroitu ja sen mukana toimitetaan yksilöllinen nosturipassi.

“Olemme ylpeitä nostureistamme ja perinnöstämme. Olemme myös kiitollisia kaikille asiakkaillemme, jotka arvostavat tuotteidemme upeita ominaisuuksia ja niiden tarjoamaa lisäarvoa. Tätä kannattaa juhlia”, Roland Sundén korostaa.