Abloy tuo Suomeen avaimettoman älylukon

1311141852350969-lset2

Yale Doorman avaa kotioven pin-koodilla tai kulkutunnisteella

Yale Doorman on kodin älykäs lukitusjärjestelmä, joka toimii ilman avainta. Sisään pääsee joko pin-koodilla, kulkutunnisteella tai kaukoavaimella. Mikäli tunniste katoaa, sen voi poistaa käytöstä ja  kodin turvallisuustaso säilyy ennallaan. Suomessa Yale Doormania edustaa Abloy ja se on ensiesittelyssä Jyväskylän asuntomessuilla heinä-elokuussa.

Assa Abloy -konserniin kuuluva kansainvälinen lukkojätti Yale lanseeraa älylukko Yale Doormanin loppukesästä Suomeen. Perinteisiin lukitusjärjestelmiin verrattuna Yale Doormanin etuna on helppokäyttöisyys: ovi avataan joko näppäilemällä pin-koodi, koskettamalla kulkutunnisteella lukkoa tai kaukoavaimella.

Yale Doorman on suunniteltu erityisesti omakotitaloasujien tarpeisiin. Älykäs lukitusjärjestelmä tuo myös helpotuksen arjen yllättäviin ongelmatilanteisiin.

– Avaimettomuus helpottaa merkittävästi omakotitaloasujan arkea. Lenkille voi lähteä ilman avainnippua, eikä avaimen kotiin unohtaminenkaan enää haittaa, kun sisään pääsee numerosarjalla. Lukkoon voidaan myös asettaa vuorokauden kestävä tilapäinen koodi, joka mahdollistaa esimerkiksi siivojaan tai huoltomiehen pääsyn sisälle asukkaiden ollessa pois kotoa, kertoo Abloyn myyntipäällikkö Anssi Liski .

Suomessa Yale Doormania edustaa Abloy, joka haluaa tuoda lukkojärjestelmät nykypäivään ja parantaa myös kodin turvallisuustasoa.

– Yale Doorman on turvallinen, vaikka kulkutunniste katoaisi. Tunnisteen voi poistaa välittömästi itse käytöstä, jolloin kodin turvallisuustaso palautuu ennalleen. Lukossa on myös sisäänrakennettu hälytin murtovarkauden varalle, jatkaa Liski .

Ensiesittely Jyväskylän asuntomessuilla

Yale Doorman on lanseerattu onnistuneesti muissa Pohjoismaissa, joissa tuotteen myyntimäärät ovat nousseet kymmeniin tuhansiin. Suomessa tuote on ensiesittelyssä kuluttajille Jyväskylässä 11. 7.-10.8. 2014 järjestettävillä asuntomessuilla.

Yale Doorman on asennettu seuraaviin asuntomessukohteisiin:

  • Kohde 4: Omatalo Uniikki, Rekoolikatu 3
  • Kohde 15 ja 16: Noppakoti A ja B. Noppakoti/Sestetto Oy, Rekoolikatu 8
  • Kohde 19: Lammi-Kivitalot Oy, Rekoolikatu 25
  • Kohde 20: Honka Harmonia, Honkarakenne Oy, Rekoolikatu 10
  • Kohde 29: Lakka Kivitalot Heikkinen, Lakan Betoni Oy, Daaliatie 6
  • Kohde 30: Deko-Talo Oy, Daaliatie 4
  • Kohde 36: Hauhaus, Ainoakoti, Freesiatie 4