Pöyrylle toimeksianto nikkelipäästöjen vähentämiseksi Valen Copper Cliff -nikkelinjalostamossa Kanadassa

Vale Canada Limited on antanut Pöyry Montreal Inc:lle toimeksiannon nikkelipäästöprojektin detaljisuunnittelupalveluista ja työmaan tukipalveluista Sudburyssa, Kanadan Ontariossa sijaitsevassa Copper Cliff -nikkelinjalostamossa. Projektiin sisältyy uusi pussisuodatin apujärjestelmineen. Sen avulla nikkelisulaton konvertterilaitos (NRC) voi käsitellä nikkelinjalostuksen konvertteriprosessissa muodostuneet kaasut. Päältä panostettavan, pyörivän konvertterilaitoksen prosessipäästöt puhdistetaan nyt sähkösuodattimella (ESP), ja sekundäärikaasunpoisto tapahtuu tuuletusluukun kautta. Projektin avulla yhtiö täyttää Ontarion ympäristöministeriön (MOE) uudet, tiukennetut nikkelipäästöstandardit, jotka astuvat voimaan 1.7.2016. Lisäksi projekti parantaa työympäristön olosuhteita tai työtilan olosuhteita.

Pöyryn työ käsittää suunnittelupalvelut kuten projektin suunnittelun johtamisen, koordinoinnin, aikataulutuksen, hankintamäärittelyt ja detaljisuunnittelupalvelut sekä optiona rakentamisen ja käyttöönoton tuen.

“Tämä on tärkeä projektireferenssi Pöyrylle Pohjois-Amerikassa, kun käynnistämme mineraalinkäsittelysektorille suunnattuja detaljisuunnittelupalveluita”, sanoo Pöyryn Pohjois-Amerikan Alueellisten toimintojen johtaja Ari Asikainen.

Tilauksen arvoa ei ole julkistettu. Tilaus kirjataan Alueelliset toiminnot -liiketoimintalinjan vuoden 2014 neljännen neljänneksen tilauskantaan.