Ruukki Raex-kulutusterästen valikoima on laajentunut ­- nyt saatavana jopa 80 mm paksuisia levyjä kaivosteollisuuden tarpeisiin

Special_steels_heavy_dumper

Ruukki tarjoaa nyt teräkset kaikkiin sovelluksiin, joissa tarvitaan kulutusta kestäviä erikoisteräksiä. Ruukki Raex -erikoisteräs kestää kulutusta ja pintapainetta ja sen valikoimaa on laajennettu kattamaan myös muun muassa kaivosteollisuudessa tarpeelliset paksummat kulutusteräkset. Raex-erikoisterästä valmistetaan 2 millimetrin paksuisesta nauhasta aina 80 mm paksuihin levyihin asti.

Uusia, jopa 80 mm paksuja Raex-kulutusteräksiä voidaan käyttää muun muassa kaivoksissa malmin kaivamiseen, lastaamiseen, siirtoon sekä murskaamiseen tarkoitettujen raskaiden koneiden ja laitteiden osien valmistukseen. Näitä osia ovat esimerkiksi kaivinkoneiden ja etukuormaimien kauhat, raskaiden maansiirtokoneiden lavat, kaivoksen kuljetinjärjestelmät, murskaimet, siilot ja suppilot. Raex-tuoteperheen ohuempia kulutusta kestäviä laatuja on käytetty muun muassa kuljetusvälineteollisuudessa jo vuosia.

Raex-terästen tasalaatuisuus pidentää kaivosteollisuudessa käytettävien koneiden ja laitteiden käyttöikää merkittävästi. Kun tuotteen käyttöikä pitenee, tuo se kustannushyötyä ja kilpailukykyä tuotteen loppukäyttäjälle. Valitsemalla Raex-kulutusteräksen ja optimoimalla sen paksuuden esimerkiksi kauhojen ja lavojen valmistuksessa, voidaan alentaa itse laitteen painoa, ja siten kasvattaa hyötykuormaa, joka taas vähentää polttoaineenkulutusta.

Raex-kulutusteräkset on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Niiden leikkaus-, taivutus- ja hitsausominaisuudet ovat erinomaiset. Raex-kulutusteräkset valmistetaan Ruukin kehittämällä suorasammutusmenetelmällä, joka synnyttää teräksen pintaan kovan ja lujan mikrorakenteen. Menetelmä parantaa kulutusterästen ominaisuuksia ja tekee niistä tasalaatuisia.