Valmet toimittaa avainteknologiaa paperikoneen lajinvaihtouudistukseen Kotkamills Oy:lle

Valmet toimittaa kartonginvalmistuksen avainteknologiaa Kotkamills Oy:n tehtaalle Kotkaan. Uusintaprojektin tavoitteena on paperikoneen tuotannon muuttaminen aikakauslehtipaperista (MFC) korkealaatuiseen taivekartonkiin. Uusitun koneen on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2016 toisen vuosineljänneksen aikana. Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Valmetin toimitus on osa asiakkaan kokonaisuudessaan 70 miljoonan euron laitehankintoja. 

“Kotkamills on erittäin tyytyväinen voidessaan hyödyntää Valmetin korkeatasoista päällystysteknologiaa ja osaamista hyvin vaativassa uusintaprojektissa, jossa tavoitteena on valmistaa innovatiivisia pakkausmateriaaleja”, sanoo Kotkamills Oy:n toimitusjohtaja Markku Hämäläinen.

Lajinvaihdon avainteknologiat

“Valmet toimittaa avainteknologiaa lajinvaihtouudistukseen mahdollistamaan kustannustehokkaan ja joustavan uusiutuvan pakkausmateriaalin tuotannon. Edistykselliset päällystysratkaisumme sopivat erinomaisesti tähän haasteelliseen projektiin”, sanoo Valmetin paperikoneiden myynnin ja markkinoinnin johtaja Petri Paukkunen.

Valmetin toimitus sisältää erityyppisiä päällystysyksiköitä, uuden OptiReel rullaimen sekä uuden OptiWin Drum pituusleikkurin. Toimitukseen sisältyy lisäksi kuivatusosan ja kalanterin modernisointi sekä prosessiin kuuluvat automaatio-, ilma- ja kemikaalijärjestelmät. Automaatiotoimitus sisältää Valmet DNA kone- ja prosessiohjausjärjestelmän, kunnonvalvonnan ja kamerajärjestelmän.

Uusittava kone on viiraleveydeltään 5970 mm ja se tulee tuottamaan neliöpainoltaan 150-500 g/m2 taivekartonkia (FBB). Koneen tuotantokapasiteetti on noin 400 000 tonnia vuodessa suunnittelunopeudella 750 m/min.

Tietoa asiakkasta Kotkamills

Kotkamills on erikoistunut laminaattipaperin, mattapäällysteisten papereiden ja sahatuotteiden valmistukseen. Kotkamills Oy on 100% Eagle Industries Oy:n omistama yritys. Eagle Industries omistajia ovat MB Funds, Nordic Mezzanine, työeläkeyhtiö Elo, Suomen Teollisuussijoitus Oy sekä yhtiön johto. MB Funds on suurin omistaja.