Pöyrylle omistajan edustajan palveluita koskeva toimeksianto Musandamin 120 MW:n voimalaitoksen projektissa Omanissa

Pöyrylle omistajan edustajan palveluita koskeva toimeksianto Musandamin 120 MW:n voimalaitoksen projektissa Omanissa

Pöyry on saanut Musandam Power Companyltä toimeksiannon palveluista omistajan edustajana Musandamin voimalaitoksen (IPP) rakennusprojektissa. Toimeksianto sisältää EPC-urakoitsijan (Engineering, Procurement, Construction) suunnittelun tarkistustehtäviä  sekä teknisiä ja työmaavalvonnan palveluja.

Projektin johtava rakennuttaja Oman Oil Company ja sen eteläkorealainen kumppani LG International Corporation rakentavat kyseisen 120 MW:n moottorivoimalaitoksen, joka käyttää kahta eri polttoainetta. Projekti toteutetaan Tibatissa, Bukhan wilayatissa eli hallinnollisella alueella, joka sijaitsee Musandamin kuvernoraatissa Omanissa. Koska Musandamin niemimaa on erillään muusta Omanista, sen sähköverkko on riippumaton Omanin kansallisesta sähköverkosta. Alueen ainoana sähkövoiman tuottajana laitoksen on oltava erittäin luotettava ja käytettävissä oleva. Laitos on suunniteltu toimimaan pääasiassa maakaasulla, mutta se voi käyttää varapolttoaineena myös dieselöljyä. Tämä projekti korvaa kuvernoraatin nykyiset dieselkäyttöiset voimalaitokset. Nopeasti toteutettavan projektin on tarkoitus valmistua vuoden 2016 viimeiseen neljännekseen mennessä.

“Pöyry on ollut hyvin aktiivinen Omanin sulttaanikunnassa. Tilaus on jälleen yksi osoitus sitoutumisestamme tähän hyvin tärkeään alueeseen sekä asiakkaiden meihin osoittamasta luottamuksesta. Pöyry on yksi maailman johtavista energiatuotannon suunnittelukonsulteista, ja olemme ylpeitä, että Musandam Power Company on valinnut meidät tähän kiinnostavaan ja haastavaan projektiin”, sanoo Pöyryn Raffael Schubiger, johtaja, Lämpövoima.

Tilauksen arvoa ei ole julkistettu. Tilaus kirjataan Energia-liiketoimintaryhmän vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan.