RAUTELLE NOIN 13 MILJOONAN EURON UUSI TILAUS VIROON

Raute Oyj on saanut noin 13 miljoonan euron arvoiset tilaukset koneista ja laitteista UPM Plywoodin Otepään tehtaan laajennukseen Viroon.  Toimituskokonaisuuteen sisältyvät tärkeimmät laitteet ovat viilun sorvaus-, saumaus ja paikkauslinjat, viilunkuivaaja ja vanerin ladontalinja. Lisäksi kauppaan sisältyy konenäkö- ja kosteusanalysaattoreita sekä tehtaan tiedonkeruu- ja hallintajärjestelmä. Toimitukset tapahtuvat kevään ja kesän 2016 aikana. Laitteet valmistetaan Rauten Nastolan, Shanghain ja Kajaanin tehtailla.

Rauten vahva osaaminen vanerintuotannon kokonaisprosessin ja erityisesti sen kriittisten osien osaajana näkyy toimituskokonaisuuden laajuudessa. Toimittajavalintaan vaikuttivat Rauten aikaisemmat onnistuneet toimitukset niin UPM Plywoodin eri tehtaille kuin muutkin referensit.

UPM Plywood on Euroopan johtava vanerinvalmistaja ja sillä on tuotantoa Suomen lisäksi Virossa ja Venäjällä. Rautelta tilatut laitteet kuuluvat Otepään tehtaan investointiohjelmaan, jolla tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti kasvatetaan 90 000 kuutiometriin.

Nyt saatu tilaus ei vaikuta Rauten tulosnäkymiin vuodelle 2015. Koko vuoden 2015 liikevaihdon arvioidaan kasvavan selvästi ja liiketuloksen paranevan selvästi vuodesta 2014.