Stora Enso hyödyntää Metson venttiiliosaamista Varkauden tehtaan uudistuksessa

Metso toimittaa satoja venttiilejä Stora Enson Varkauden tehtaalle, jossa olemassa oleva hienopaperikone muunnettaan aaltopahvin raaka-ainetta tuottavaksi kartonkikoneeksi. Metso on myös auditoinut koko olemassa olevan venttiiliasennuskantansa tehtaan kierrätyskuitulaitoksella. Auditointi varmistaa, että venttiilit soveltuvat muunnettavalle linjalle ja toimivat sillä luotettavasti. Metso vastaa myös tehtaan venttiilien varaosien saatavuuspalvelusta.

Tilaus sisältyi Metson vuoden 2015 ensimmäisen vuosineljänneksen ja vuoden 2014 viimeisen vuosineljänneksen tilauksiin. Tilausten arvoa ei julkisteta. Uudistettu aaltopahvin raaka-ainetta tuottava kone käynnistyy vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä.

Venttiilitilaukseen sisältyy Metson Neles®-palloventtiilejä, segmenttiventtiilejä ja Neldisc®-läppäventtiilejä sulku- ja säätösovelluksiin. Säätöventtiilit on varustettu Metson ND 9000 -sarjan älykkäillä venttiiliohjaimilla, jotka pystyvät seuraamaan venttiilin suorituskykyä ja mahdollistavat ennakoivan kunnossapidon suunnittelun.

Metso auditoi kierrätyskuitulaitoksella venttiiliasennuskantansa, analysoi venttiilien soveltuvuuden prosessin tarpeisiin ja antoi kunnossapitosuosituksia. Venttiilien oikea-aikainen kunnossapito ja varaosien saatavuuspalvelut parantavat tehtaan käytettävyyttä, prosessien suorituskykyä ja riskienhallintaa.

“Stora Enso ja Metso ovat pitkään tehneet yhteistyötä Varkauden tehtaalla. On hienoa, että Stora Enso luottaa asiantuntemukseemme venttiileihin liittyvissä tarpeissaan. Toimitamme kartonkikoneprojektiin venttiilejä ja varmistimme auditoinnilla, että tehdas pystyy hyödyntämään olemassa olevaa venttiilikantaansa. Samalla tarvittavat kunnossapitotoimenpiteet voidaan ennakoida ja aikatauluttaa. Varaosien saatavuuspalvelumme puolestaan varmistaa, että kriittisiä osia on aina saatavilla. Kaikki nämä yhdessä säästävät asiakkaamme kustannuksia ja varmistavat, että prosessi toimii optimaalisesti ja tehokkaasti”, korostaa Marko Lindeman, myyntijohtaja Metsosta.

Stora Enso ja Metso ovat pitkään tehneet yhteistyötä. Metson virtauksensäätöratkaisut tehostavat Stora Enson prosesseja useilla sen tehtailla ympäri maailmaa.

Johtavia virtauksensäätö- ja palveluratkaisuja massa- ja paperiteollisuudelle

Metso on jo pitkään lisännyt massa- ja paperiteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta. Yhtiö on säätö- ja sulkuventtiilien maailmanlaajuinen markkinajohtaja massa- ja paperiteollisuudessa, ja noin 75 prosenttia maailman sellusta virtaa sen venttiilien läpi. Metso on myös yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metsolla on vahvaa osaamista massa- ja paperiteollisuudessa, ja sen kattavat lisäarvoa tuottavat palvelut parantavat asiakkaiden prosessien tehokkuutta. Metson virtauksensäätötarjonta ja -palvelut painottuvat kolmeen alueeseen: asiakkaiden teknisiin tai prosesseihin liittyviin haasteisiin, liiketoiminnan tehostamiseen ja kokonaisvastuuseen sovitusta liiketoiminnan alueesta. Metsolla on yli 40 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta ympäri maailmaa.

Yhtiön venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.