Kalmarille yhdeksän päästöttömän sähköisen mobiilipukkinosturin tilaus Piraeuksen konttiterminaaliin Kreikkaan

691995
Cargoteciin kuuluva Kalmar on saanut toisen jatkotilauksen yhdeksän täysin sähkötoimisen mobiilipukkinosturin (ERTG) toimittamisesta Kreikkaan Piraeus Container Terminal (PCT) SA:lle, joka on COSCO Pacific Limited yhtiön kokonaan omistama tytäryhtiö. Nostureiden suunniteltu luovutusajankohta on vuonna 2016. Kalmarin aiemmat toimitukset terminaaliin sisälsivät 12 ERTG-nosturia vuonna 2013 ja yhdeksän ERTG-nosturia vuonna 2015.
Tilaus vahvistaa edelleen Kalmarin kumppanuutta asiakkaan kanssa. Piraeuksen terminaalissa on käytössä Kalmarin sähkötoimisten mobiilipukkinosturien lisäksi konttilukkeja, konttikurottajia, haarukkatrukkeja, tyhjien konttien käsittelylaitteita ja terminaalitraktoreita.
691994
Täysin päästöttömät nosturit ovat 9+1 kontin levyisiä. Ne auttavat satamaa nostamaan kapasiteettiaan uusimpien ympäristövaatimusten mukaisesti. Li Jianchun, PCT:n johtaja: “Nämä uudet Kalmar E-One2 Zero Emission -nosturit otetaan käyttöön terminaalin kolmannen laiturin laajennusosassa, ja ne auttavat meitä nostamaan konttikentän käsittelykapasiteettia. Nosturit valmistaa Rainbow-Cargotec Industries kuten aiemmatkin Kalmarin toimittamat ERTG-nosturit. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä laitteiden laatuun ja toimitusten aikataulupitoon.”
Uusissa nostureissa on automaattinen Kalmar SmartRail -ohjausjärjestelmä. Ne tarjoavat asiakkaalle optimaalisen ratkaisun, joka täyttää tiukat vaatimukset turvallisuuden, korkean kapasiteetin, päästöttömyyden ja alhaisten käyttökustannusten osalta.
Kalmar E-One2 -mobiilipukkinostureiden nostokyky (safe working load, SWL) on 41 tonnia. Ne ovat päästöttömiä, sillä niissä oleva kaapelikela mahdollistaa sähkön käytön virtalähteenä, jolloin päästöjä tai melua ei synny eikä hydrauliöljyjä tarvita. Myös nosturin huoltoväli, 1 000 tuntia, on alan kärkeä.