Metson luotettavat ja suorituskykyiset venttiiliratkaisut kasvattavat markkinaosuuttaan geotermisen energian tuotannossa Turkissa

Metso on saanut yhteensä 12 pientä ja keskikokoista tilausta geotermisen energian tuottajilta Turkista. Metso toimittaa voimalaitoksille säätö- ja sulkusovelluksiin tarkoitettuja Neles- ja Jamesbury-merkkisiä läppä-, istukka-, segmentti- ja palloventtiilejä. Venttiilit ovat kooltaan 1-54-tuumaisia. Metson venttiilien avulla geotermiset voimalaitokset pystyvät tuottamaan uusiutuvaa energiaa tehokkaasti ja turvallisesti alhaisilla kustannuksilla ja vähäisillä ympäristövaikutuksilla.

Geotermisessä voimalaitoksessa venttiilien pitää toimia vaativissa prosessiolosuhteissa ja kestää muun muassa suuria paine-eroja, flashing -olosuhdetta ja piidioksidin kertymää ventiilin osiin. Samalla niiden pitää myös täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset.

Metson korkealaatuisten säätöventtiilien valikoima ja pitkä kokemus alalta varmistavat kestävän kehityksen sekä täyttävät turvallisuus- ja ympäristövaatimukset geotermisen energian tuotantoprosesseissa. Metso esimerkiksi tarjoaa kattavimmin eri paineluokan venttiilejä prosessin porausreiän päälle tulevaan laitteistoon.

“Metson koetellut venttiiliratkaisut sopivat erinomaisesti geotermisen energian tuotantoprosesseihin, joiden vaihtelevat paineet ja lämpötilat vaativat paljon venttiilin suorituskyvyltä. Metso pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin vahvalla osaamisellaan. Valitsemalla oikean venttiilityypin, materiaalin ja tiivistysteknologian varmistamme, että prosessi ei vuoda ja se toimii luotettavasti”, korostaa Cansu Gürbüz, avainasiakaspäällikkö, geotermiset ratkaisut, Turkki, Flow Control -liiketoiminta, Metso.

Tilausten arvoa ei julkisteta. Osa niistä sisältyy Metson vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin, ja osa kirjataan toiselle ja kolmannelle neljännekselle.

Vuonna 2014 Metso sai ison virtauksensäätöteknologian tilauksen Zorlu Energy Companies Group -yhtiöltä Turkista. Yhtiö rakentaa uutta 45 megawatin geotermistä voimalaitosta Manisa-Alasehiriin, joka sijaitsee noin 560 kilometriä Ankarasta lounaaseen.

Vuonna 2013 Metso sai kymmenennen uusintatilauksen venttiileistä norjalaiselta Green Energy Group AS -yhtiöltä geotermiseen voimalaitokseen Keniassa. Metson venttiileitä on käytössä myös muissa geotermistä energiaa tuottavissa maissa, kuten Islannissa, Indonesiassa ja Meksikossa.