Metso sai Ruotsista ison venttiilitilauksen Södra Cell Värön sellutehtaan laajennukseen

Metso on valittu venttiilien päätoimittajaksi Södra Cell Värön sellutehtaan laajennukseen Ruotsissa. Laajaan toimitukseen kuuluu yhteensä noin 700 Neles®- ja Jamesbury®-merkkistä pallo-, segmentti- ja läppäventtiiliä sulku- ja säätösovelluksiin. Säätöventtiilit varustetaan Neles® ND9000 -sarjan älykkäillä venttiiliohjaimilla, joilla voidaan seurata venttiilien suorituskykyä. Varmistaakseen hyvän palvelutason Södra Cellin sellutehtaalle ja muille ruotsalaisille virtauksensäätöasiakkaille Metso avaa uuden venttiilipalvelukeskuksen Göteborgin alueella syksyllä 2015.

Venttiilitilauksen teki Valmet, joka toimii sellutehtaan laajennuksen päälaitetoimittajana. Hankkeen valmistuttua Värö on yksi maailman suurimmista lyhytkuituista sulfaattisellua tuottavista tehtaista. Uudistettu sellutehdas käynnistyy vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä.

“Metson vahva tietotaito massa- ja paperiteollisuuden venttiileistä on ainutlaatuista, ja maailmanlaajuinen referenssilistamme on pitkä. Olemme iloisia, että luotettavat venttiiliratkaisumme tukevat myös Södra Cellin tehdaslaajennusta maksimoimalla selluprosessien käytettävyyttä ja lisäämällä niiden tehokkuutta. Asiantuntijamme ovat sovellusosaamisensa pohjalta tarkkaan valinneet venttiilikomponentit, joita on jatkossa helppo huoltaa ja jotka lisäävät tehtaan kustannuskilpailukykyä”, korostaa Metson Flow Control -liiketoiminnan myynnistä ja palveluista Ruotsissa vastaava johtaja Tom Adolfsson.

“Metso parantaa palvelukykyään ja tarjontaansa jatkuvasti auttaakseen asiakkaitaan varmistamaan prosessiensa erinomaisen suorituskyvyn, luotettavuuden ja turvallisuuden pitkäkestoisesti. Uudessa palvelukeskuksessa Metso voi testata ja korjata suuria venttiilimääriä ja siten vastata asiakkaiden nopeisiin korjaus- ja huoltotarpeisiin suunniteltujen tehdasseisokkien aikana”, Adolfsson jatkaa.

Tilauksen arvoa ei julkisteta. Osa tilauksesta sisältyy Metson vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin, ja loput kirjataan toiselle ja kolmannelle neljännekselle.

Johtavaa virtauksensäätötarjontaa ja -palveluratkaisuja massa- ja paperiteollisuudelle

Metso on pitkään lisännyt massa- ja paperiteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta. Yhtiö on alalla käytettävien säätö- ja sulkuventtiilien maailmanlaajuinen markkinajohtaja – noin 75 prosenttia maailman sellusta virtaa sen valmistamien venttiilien läpi. Metso on myös yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metsolla on vahvaa osaamista massa- ja paperiteollisuuden venttiileistä, ja sen kattavat lisäarvoa tuottavat palvelut parantavat asiakkaiden prosessien tehokkuutta. Yhtiön virtauksensäätötarjonta ja -palvelut massa- ja paperiteollisuudelle painottuvat kolmelle alueelle: teknisiin tai prosesseihin liittyviin haasteisiin, liiketoiminnan tehostamiseen ja kokonaisvastuuseen sovitusta liiketoiminnan alueesta. Metson virtauksensäätöpalveluja ovat saatavilla ympäri maailmaa yli 40 palvelukeskuksesta, joissa työskentelee yli 400 venttiiliasiantuntijaa.

Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Tietoja Södra Cell -yhtiöstä

Södra on 51 000 metsänomistajan muodostama yhdistys Etelä-Ruotsissa. Sillä on merkittävää sellun sekä puu- ja biotuotteiden tuotantoa. Södran palveluksessa on noin 3 800 henkilöä, ja sillä on neljä liiketoiminta-aluetta: Södra Skog, Södra Cell, Södra Timber ja Södra Interiör.

Södra Cell on yksi maailman suurimmista markkinasellun tuottajista 1,6 miljoonan tonnin vuosituotannollaan.