Outotec toimittaa teknologiaa alumiinisulatolle Kiinaan

Outotec on saanut 12 miljoonan euron arvoisen tilauksen Kiinan johtavan alumiinintuottajan China Xinfa Groupin tytäryhtiöltä Chiping Xinyuan Aluminium Co. Ltd:lta. Outotec toimittaa Shandongin maakuntaan rakennettavalle uudelle alumiinisulatolle anodien viimeistelylaitoksen. Tilaus on kirjattu Outotecin vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen tilauskertymään.

Outotecin tilaus sisältää alumiinisulaton osana toimivan anodien viimeistelylaitoksen suunnittelun ja keskeiset prosessilaitteet sekä käyttöönotto- ja tuotannon tukipalveluita. Uuden sulaton on määrä tuottaa vuosittain miljoona tonnia alumiinia. Toimitukset ajoittuvat vuoteen 2016, ja niihin sisältyy sekä paikallista että ulkomaista valmistusta.

“Tämä kolmas China Xinfa Groupilta saamamme alumiiniteknologiatilaus osoittaa Outotecin teknologian edelläkävijyyden ja kilpailukyvyn Kiinan primaarialumiiniteollisuudessa. Meillä on vankka maine yhä suurempien alumiinisulattojen tarvitsemien suuritehoisten anodien viimeistelylaitosten toimittajana”, sanoo Outotecin APAC-alueen johtaja Stuart Sneyd.