Metso varmistaa turvallisen hätäsulkuvalmiuden Orpicin Soharin jalostamon laajennushankkeessa Omanissa

Eteläkorealainen suunnittelu-, hankinta- ja rakennusyhtiö Daelim valitsi Metson älykkäät solenoidiventtiilit varmistamaan hätäsulkuventtiilien luotettavan toiminnan Orpicin Soharin jalostamon laajennushankkeessa Omanissa. Rakennuksessa on yli 600 turvallisuuden kannalta ratkaisevan tärkeää venttiiliä.

Älykkäiden Neles ValvGuard -solenoidiventtiilien avulla Daelim varmistaa, että kaikki tarvittavat sulkuventtiileihin liittyvät turvallisuustoimet voidaan toteuttaa luotettavasti Soharin jalostamon laajennushankkeessa. Hankkeen omistaja on Oman Oil Refineries and Petroleum Industries Company (Orpic).

Neles ValvGuard -venttiilit valittiin, koska ne pystyvät suorittamaan osaiskutestiä sulkuventtiileille säännöllisin väliajoin. Testien avulla varmistetaan ennakoiva kunnossapito sekä laitokselta edellytettävä toiminnallisen turvallisuuden eheystaso.  
Neles ValvGuard -venttiilien erinomainen pneumaattinen suorituskyky ja sisäänrakennetut rajakytkimet takaavat optimaaliset asennuskustannukset kaikissa laitoshankkeissa. Jalostamot voivat näin parantaa turvallisuutta erittäin kustannustehokkaasti.

Neles ValvGuard -solenoidiventtiilit ovat täysin yhteensopivia Foundation Fieldbus -viestintäprotokollan kanssa, ja ne varmistavat kolmansien osapuolten sekä Metson venttiilien turvallisen ja luotettavan toiminnan. FF-protokolla tuo Soharin jalostamolle optimaaliset elinkaarisäästöt. Protokollan keskeisiä hyötyjä ovat ennakoiva kunnossapito ja saumaton tiedon integrointi DCS-järjestelmän näyttöihin.

Orpic

Orpic (Oman Oil Refineries and Petroleum Industries Company) perustettiin yhdistämällä Oman Refineries and Petrochemicals Company LLC (ORPC), Aromatics Oman LLC (AOL) ja Oman Polypropylene (OPP).

Orpic on yksi Omanin suurimmista yhtiöistä ja yksi Lähi-idän nopeimmin kasvavista öljyteollisuuden yrityksistä. Yhtiöllä on jalostamot Soharissa ja Muscatissa sekä aromaattien ja polypropeenin tuotantolaitokset Soharissa. Ne tuottavat polttoaineita, kemikaaleja ja raaka-aineita Omaniin ja maailmalle.

Orpicin noin 2 000 työntekijästä yli 75 prosenttia on Omanista.  Henkilöstömäärän odotetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2018 mennessä kolmen merkittävän kasvuhankkeen myötä. Nämä hankkeet ovat Soharin jalostamon parannushanke, Liwa Plastics -teollisuuskompleksi ja Muscat-Soharin tuoteputkistoprojekti.