METSO ON VALITTU METSÄ FIBREN SUOMEEN RAKENNETTAVAN UUDEN SUKUPOLVEN BIOTUOTETEHTAAN VENTTIILIRATKAISUJEN PÄÄTOIMITTAJAKSI

717932

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa uudenlaisen biotuotetehtaan Äänekoskelle Keski-Suomeen. Uusi tehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Metso on valittu uuden tehtaan venttiiliratkaisujen päälaitetoimittajaksi ja toimitus sisältää yli tuhat venttiiliä oheislaitteineen. (Kuva: Metsä Fibre)

Metso on tehnyt Metsä Fibren kanssa kattavan raamisopimuksen venttiiliratkaisujen toimittamisesta maailman ensimmäiseen uuden sukupolven biotuotetehtaaseen Äänekoskelle. Metson venttiiliratkaisuja hyödynnetään tehtaan kaikissa prosessivaiheissa. Toimitus sisältää yli tuhat venttiiliä oheislaitteineen ja se on Metson suurimpia venttiilitilauksia Suomeen. Metso vastaa myös tehtaan varaosien saatavuuspalvelusta.

“Olemme erittäin tyytyväisiä että Metsä Fibre luottaa venttiiliosaamiseemme. Biotuotetehtaan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota muun muassa päästöjen minimointiin, pieneen veden ominaiskulutukseen sekä korkeaan energia- ja materiaalitehokkuuteen. Hyödyntämällä optimaalisesti valittuja, luotettavia venttiiliratkaisuja voidaan maksimoida tuotantoprosessien käytettävyys ja tehokkuus,” toteaa Mika Sjöholm, sellu- ja paperiliiketoimintalinjan johtaja Metsolta.

Metso toimittaa uudelle tehtaalle Neles® -palloventtiilejä, sekä segmentti- ja läppäventtiilejä sulku- ja säätösovelluksiin sekä Neldisc®-käsikäyttö-läppäventtiileitä. Säätöventtiilit on varustettu Metson älykkäillä Neles® ND9000 -sarjan venttiiliohjaimilla, jotka pystyvät seuraamaan venttiilin suorituskykyä ja mahdollistavat ennakoivan kunnossapidon suunnittelun.  
Metson tavoitteena on myös varmistaa laitokselle asennettavien venttiilien tulevaisuuden kunnossapitotarpeiden oikea-aikaisuus hyödyntämällä digitaalista venttiilien dokumentaatiota ja tuotetiedon hallintaa.

Lisäksi Metso tarjoaa uudelle biotuotetehtaalle varastointi- ja saatavuuspalvelut mahdollisimman hyvän käyttöasteen takaamiseksi. Biotuotetehtaan palvelusopimus liitetään osaksi Metson nykyistä Metsä Fibren palvelusopimusta.

“Venttiilien tuotantolaitoksemme ja asiantuntijamme Vantaalla ovat tärkeässä roolissa uuden tehtaan tuotteiden valmistusprosessissa. Hyödynnämme maailmanlaajuista tehdasverkostoamme optimaalisesti ja tarjoamme kilpailukykyiset ratkaisut Metsä Fibrelle. Kattavat venttiilien huolto- ja ylläpitopalvelut ja huoltokeskuksemme lähellä asiakasta varmistavat uuden tehtaan tuotannon häiriöttömyyttä,” jatkaa Mika Sjöholm.
  
Saadun raamisopimuksen arvoa ei julkisteta. Osa tilauksesta sisältyy Metson vuoden 2015 viimeisen neljänneksen saatuihin tilauksiin ja osa tilauksesta tullaan kirjaamaan 2016 vuosineljänneksille. Metson toimitukset käynnistyvät alkuvuodesta 2016 ja biotuotetehdas aloittaa toimintansa vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä.