Valmet toimittaa kaustisointilaitoksen uudistuksen Arkangelin sellu- ja paperitehtaalle Venäjälle

Valmet toimittaa kaustisointilaitoksen uudistuksen Arkhangelin sellu- ja paperitehtaalle Novodvinskiin Venäjälle. Päivitykseen sisältyvät sekä teknologia- että automaatiotoimitukset. Arkangelin sellu- ja paperi toteuttaa uudistuksen laitoksen kapasiteetin kasvattamiseksi ja vanhentuneiden laitteistojen korvaamiseksi uusilla. Uuden toimituksen on määrä käynnistyä joulukuussa 2017.

Tilaus sisältyi Valmetin vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen saapuneisiin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämän laajuisen tehdaspäivityksen arvo on yleensä alle 10 miljoonaa euroa.

“Tämä projekti on toinen vaihe valkaistun sellun tuotannon uudistuksessa, jonka avulla kasvatamme tuotantokapasiteettiamme.  Ensimmäinen vaihe, johon kuului vanhojen rumpupesurien korvaaminen ja kolmen Valmet TwinRoll -puristimen asennus, toteutettiin onnistuneesti vuonna 2015. Tämän uusinnan tavoitteena on lisätä valkolipeän tuotantoa. Myöhemmin asennamme vielä happidelignifiointilaitoksen. Lisäksi projektin aikana korvataan vanhentunut laitteisto uudella”, sanoo Arkangelin tehtaan apulaispääinsinööri Pavel Smirnov.

“Uusinnan avulla on mahdollista kasvattaa laitoksen kapasiteettia ja vähentää merkittävää kunnossapitotyötä, jota laitos tällä hetkellä vaatii. Toimitus on erityisen jännittävä, koska kyseessä on ensimmäinen kerta, kun toimitamme uuden sukupolven OptiDisc-meesakiekkosuodattimen. Tämä ratkaisu lisää työturvallisuutta ja varmistaa tehtaan ajettavuuden”, sanoo Valmetin myyntipäällikkö Thomas Malmqvist.

Toimituksen tekniset tiedot

Toimitukseen sisältyy kaustisointilaitoksen teknologia, mukaan lukien jäähdytys, sammutus, valkolipeän suodatus sekä meesan pesu ja kuivaus. Pääkoneiston ja lisävarusteiden lisäksi tilaukseen sisältyy koneiston moottoreihin liittyvät automaatioinstrumentit sekä DCS-prosessinohjausjärjestelmä. Meesakiekkosuodattimen uuden suunnittelun ansiosta laakereihin ja tiivisteisiin pääsee käsiksi astian ulkopuolelta, mikä helpottaa kunnossapitoa ja parantaa turvallisuutta. Uudella ratkaisulla kaksinkertaistetaan pääakselin käyttöikä. 

Tietoja asiakkaasta Arkangelin sellu- ja paperitehdas

Arkangelin sellu- ja paperi tehdas on yksi johtavista puukemian tehtaista Euroopassa. Sen pääomistaja on Pulp Mill Holding GmbH. Yhtiö on johtava pakkauskartongin valmistaja ja yksi merkittävimmistä selluntuottajista Venäjällä. Yhtiö on erikoistunut valkaistun sulfaattisellun, kartongin, erilaisten paperilajien ja tehtäväkirjojen tuotantoon.