Outotec toimittaa rautamalmin prosessilaitteita Iraniin

Outotec on sopinut Shangdong Province Metallurgical Engineering Co., Ltd:n (SDM) kanssa prosessilaitetoimituksesta Koillis-Iraniin rakennettavalle Sanganin rautamalmirikastamolle. Iranin kaivosten ja kaivannaisteollisuuden organisaatio (IMIDRO) omistaa Sanganin kaivokset, ja hankkeen suunnittelukumppanina toimii SDM. Arvoltaan noin 10 miljoonan euron tilaus on kirjattu Outotecin vuoden 2016 toisen vuosineljänneksen tilauskertymään.

Outotecin toimitukseen sisältyy sakeutinten ja suodattimien suunnittelu ja toimitukset sekä niihin liittyviä asennusvalvonta- ja käyttöönottopalveluita ja varaosia. Valmistuttuaan uusi rikastamo käsittelee vuosittain viisi miljoonaa tonnia rautamalmia. Laitetoimitukset ajoittuvat pääasiassa vuoden 2017 alkupuolelle.

“On hienoa saada toimittaa vedenpoiston tärkeimmät prosessilaitteet Sangan-hankkeen toiseen vaiheeseen. Kattavan vedenpoistolaitteiden valikoimamme ansiosta meillä on tarjota asiakkaalle nimenomaan rautamalmille soveltuva tehokas ja ympäristön kannalta kestävä ratkaisu ja palvelut”, sanoo Outotecin Minerals Processing -liiketoimintayksikön johtaja Kalle Härkki.