Neste MY uusiutuvalla dieselillä vähennettiin kasvihuonekaasupäästöjä huimat 6,7 miljoonaa tonnia vuonna 2016

115682

Neste on maailman johtava uusiutuvaa dieseliä jätteistä ja tähteistä jalostava yhtiö. Sen uusiutuvista raaka-aineista jalostettu diesel auttoi käyttäjiään korvaamaan perinteistä dieseliä ja vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vuonna 2016 yhteensä peräti 6,7 miljoonalla tonnilla, mikä ylittää reilusti  Suomen koko henkilöautoliikenteen vuosittaiset päästöt. 

“Neste MY uusiutuvalla dieselillä kuka tahansa ympäristötietoinen dieselauton kuljettaja voi vähentää omasta liikkumisestaan aiheutuvia ilmastopäästöjä saman tien, ilman autoon  liittyviä investointeja tai muutoksia. Polttoaine soveltuu kaikkiin dieselillä kulkeviin henkilöautoihin sekä raskaan liikenteen käyttöön esimerkiksi busseissa, jäteautoissa, hälytysajoneuvoissa ja kuorma-autoissa”, kertoo Panu Kopra, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja.

“Yrityksistä muun muassa Google ja UPS Yhdysvalloissa sekä DB Schenker ja Lassila & Tikanoja Suomessa ovat päättäneet pienentää hiilijalanjälkeään Neste MY uusiutuvan dieselin avulla. Myös suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet tuotteen innokkaasti vastaan”, Kopra lisää.

Neste MY uusiutuvan dieselin lähipäästöt ovat perinteistä dieseliä pienemmät. Polttoaineen käytön hyödyt konkretisoituvatkin erityisesti käyttötilanteissa tai -kohteissa, joissa ihmiset altistuvat dieselajoneuvojen tai -koneiden lähipäästöille, kuten pienhiukkasille ja typenoksideille. Nesteen uusiutuvalla dieselillä on vähennetty päästöjä esimerkiksi kaupunkiliikenteessä Kaliforniassa, Hampurin kansainvälisellä lentokentällä sekä erilaisissa tapahtumissa, kuten Flow Festivalissa ja Weekend Festivalissa Suomessa sekä vuoden 2016 Super Bowlissa Yhdysvalloissa.

Neste My uusiutuvaa dieseliä on tarjolla kuluttajille valituilla Neste-asemilla pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa sekä raskaalle liikenteelle Etelä-Suomen pääväylien varrella.