Neste Jacobsin NExSAT-teknologiaa Haltermann Carlessin tuotantolaitokselle Saksaan

Teknologia-, suunnittelu- ja projektinjohtoyhtiö Neste Jacobs Oy ja Haltermann Carless, tunnettu HCS Group brändi ja johtava korkealaatuisten erikoishiilivetytuotteiden toimittaja, ovat sopineet investointihankkeen suunnittelusta Haltermann Carless:in tuotantolaitokselle Speyeriin, Saksaan. Osapuolet ovat lisäksi allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka mukaisesti Neste Jacobs toimii myös projektin EPCM-toteuttajana.

Neste Jacobsin NExSAT-teknologiaan perustuva monipuolinen hydrausyksikkö mahdollistaa Haltermann Carlessin tuotannon lisäämisen, jolloin yhtiö pystyy paremmin vastaamaan vähäaromaattisten öljyjen ja erikoishiilivetykemikaalien kasvaneeseen kysyntään. Neste Jacobsin kehittämä NExSAT-teknologia on korkeatasoinen ja kustannustehokas hydrausteknologia korkealaatuisille hiilivetytuotteille, joiden on täytettävä nykyaikaiset erittäin vaativat epäpuhtaus-, aromaatti- ja olefiinipitoisuusspesifikaatiot.

“Tämä investointi on tärkeä merkkipaalu uuden Strategiamme 2020 toteuttamisessa, joka tuo uuden sukupolven teknologiaa tuotantolaitoksillemme HCS Groupin kehittämiseksi. Olemme vakuuttuneita, että Neste Jacobs on meille paras suunnittelukumppani toteuttamaan tämän uusinta teknologiaa sisältävän investoinnin. Olemme todella tyytyväisiä voidessamme työskennellä Neste Jacobsin kanssa tässä projektissa ja luotamme heidän erinomaiseen prosessi- ja toteutusosaamiseensa projektin menestyksekkäässä hoitamisessa”, sanoo tohtori Uwe Nickel, toimitusjohtaja, HCS Group.

 “Olemme iloisia, että Haltermann Carless valitsi meidät kumppanikseen heidän seuraavan sukupolven teknologiaprojektiinsa. Tämä on jälleen kerran hieno esimerkki siitä, kuinka voimme menestyksekkäästi yhdistää asiakkaamme liiketoimintavision kykyymme tarjota ja tapauskohtaisesti räätälöidä huipputeknologioitamme markkinavaatimuksia vastaaviin ratkaisuihin. NExSAT-teknologiamme on joustava aromaattien ja olefiinien hydrausteknologia korkealaatuisille hiilivetytuotteille”, sanoo Jarmo Suominen, toimitusjohtaja, Neste Jacobs.