Kalmarille kuuden mobiilipukkinosturin tilaus Ports America Chesapeakelta Baltimoresta, Yhdysvalloista

804739

Cargoteciin kuuluva Kalmar on allekirjoittanut sopimuksen Ports America Chesapeake LLC:n kanssa kuuden mobiilipukkinosturin toimituksesta. Tilaus kirjattiin Cargotecin toisen vuosineljänneksen tilauskantaan. Nosturit toimitetaan vuoden 2018 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Baltimoressa sijaitsevaan Ports America Seagirt -terminaaliin Marylandissa Yhdysvalloissa.

Ports America on Yhdysvaltojen suurin terminaalioperaattori, jolla on toimintaa yli 42 satamassa ja 80 eri toimipisteessä Pohjois-Amerikassa. Ports American Chesapeake Seagirt -terminaali käsittelee tällä hetkellä vuosittain noin 800,000 TEU:ta. Se on yksi neljästä Yhdysvaltojen itärannikon satamasta, jotka pystyvät vastaanottamaan vuonna 2016 avatussa Panaman kanavassa liikennöiviä Super-Post-Panamax-konttialuksia. Tilaus on osa terminaalin investointiohjelmaa, joka pyrkii varmistamaan, että terminaalissa on oikea määrä laitteita ja viimeisin teknologia käytössä tulevaa kasvua varten.

Patrick Howell, Ports Americalta sanoo: “Ports Americalla on ilo vahvistaa tämä tilaus, ja odotamme yhteistyötämme Kalmarin projektitiimin kanssa. Kalmar on luotettava toimittaja, ja tilaamamme kuusi mobiilipukkinosturia auttavat meitä tulevina vuosina pitämään yllä korkeaa palvelutasoa asiakkaillemme, kuljetusyrityksille sekä satamakumppaneillemme.”

Troy Thompson, Kalmarin Amerikan alueen satamista ja terminaaleista vastaava johtaja kommentoi: “Tämä tilaus on merkittävä virstanpylväs Kalmarille Pohjois-Amerikassa. Työskentelimme läheisesti asiakkaan kanssa varmistaaksemme, että jokainen yksityiskohta tuli ymmärretyksi. Kuuntelimme asiakasta tarkkaan ja toteutimme tarpeet edistyneestä heilunnanestojärjestelmästä tehdasasenteiseen törmäyksenestojärjestelmään asti. Odotamme tiivistä yhteistyötä, kun etenemme kohti lastinkäsittelyn tulevaisuutta.”

Kalmarin divisioonajohtaja Tero Kokko sanoo: “Asiakastyytyväisyys on yksi tärkeimmistä tavoitteistamme. Kuuntelemme aina asiakkaita, noudatamme heidän toiveitaan ja toimitamme kaikki projektit mahdollisimman lyhyessä ajassa. Viime vuonna toimitimme yhteensä 98 mobiilipukkinosturia Kiinassa sijaitsevasta yhteisyrityksestämme sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Pohjois-Amerikka on meille strategisesti tärkeä markkina-alue ja haluamme jatkossakin tukea asiakkaitamme kaikkein edistyneimmällä ja innovatiivisimmalla teknologialla.”

Toimitukseen kuuluvat seuraavat Kalmar SmartPort -ratkaisut: Kalmar SmartProfile, Kalmar SmartRail, Kalmar SmartStack ja Kalmar SmartFleet. Kalmar SmartProfile hyödyntää edistyksellistä laserteknologiaa, jonka avulla konttien mahdolliset törmäykset estetään pysäyttämällä heilurin liikkeet automaattisesti heti kun törmäysriski on havaittu. Yhdistettynä Kalmarin elektromekaaniseen heilunnanestoteknologiaan törmäysten riski saadaan minimoitua. Kalmar SmartRail, eli mobiilipukkinostureiden automaattinen ohjausjärjestelmä ohjaa mobiilipukkinosturia senttimetrien tarkkuudella tehostaen koko terminaalia ja helpottamallakuljettajan työskentelyä. Kalmar SmartFleet -etävalvontasovellus mahdollistaa terminaalin laitteiden vianmäärityksen sekä niiden kunnon ja huoltotarpeiden analysoinnin.

Kalmarin mobiilipukkinosturi vähentää kustannuksia, päästöjä ja melua vaarantamatta tuottavuutta, luotettavuutta ja joustavuutta. Diesel-sähkökäyttöinen järjestelmä vähentää merkittävästi sataman päästöjä sekä helpottaa pienentämään laitteiden huoltotarvetta, mikä tarkoittaa lyhyempää seisonta-aikaa ja pienempiä huoltokustannuksia laitteille.  Nosturit toimitettaan täysin koottuina Kalmarin Taicangissa, Kiinassa, sijaitsevan yhteisyritys Rainbow-Cargotec Industriesin uudelta laiturilta tammikuussa 2018.