Engcon esittelee letkuttoman moduulijärjestelmän ja suurivirtauksisen, pyörivän läpiviennin – ne tekevät rototiltistä entistä helpommin huollettavia ja sallivat suuremmat virtaukset

Engcon, maailman johtava rototilttien valmistaja, tekee tuotteistaan entistäkin edistyksellisempiä ja huoltoystävällisempiä. Kyseessä on ainutlaatuinen moduulirakenne, jonka ansiosta automaattinen EC-Oil-öljyliitäntäjärjestelmä ja tartuntakourakasetti GRD sekä harjalaite SWD voidaan jälkiasentaa kokonaan ilman letkuja.

Letkuton rakenne tarjoaa ylivoimaisen helppouden ja selkeän työlaitekiinnikkeen. Engconin automaattisen EC-Oil-öljyliitäntäjärjestelmän jälkiasennus on erittäin helppo, koska lohko kiinnitetään ruuvein ilman letkujen vetoa. Vastaavasti yhtä helppoa on asentaa ja jälkiasentaa liitännät Engconin uuteen, irrotettavaan sekä jälkiasennuskelpoiseen GRD-tartuntakourakasettiin sekä SWD-harjalaitteeseen.

Samanaikaisesti uuden modulirakenteisen työlaitekiinnikkeen kanssa on Engcon kehittänyt uuden pyörivän suurivirtauksisen läpivientiventtiilin joka mahdollistaa hydraulivirtauksen aina 200 l/min saakka. Tämä on mahdollista saavuttaa hydraulitoiminnon “suorasyötöllä” ilman, että virtaus kulkee rototiltin venttiilien kautta. Uudessa pyörivässä läpivientiventtiilissä on erillinen vuotoöljykanava, jonka kautta vuotoöljy voidaan johtaa rototiltin kautta.

– Tämä tuotekehitys sisältyy ainutlaatuiseen moduuliajatteluumme, jonka mukaisesti tarjoamme perustuotteen, johon asiakkaat voivat helposti lisätä toimintoja jälkikäteen. On lyhyesti sanottuna hienoa, että onnistuimme siinä, mistä aikoinaan vain unelmoimme. Lisäksi ehkäisemme vuotavista, työlaitekiinnikkeessä liikkuvissa letkuista aiheutuvat ongelmat, sanoo Engcon Groupin kehityspäällikkö Fredrik Jonsson.

Loppuasiakkaat mukana kehitystyössä
Fredrik Jonsson kertoo, että letkuttoman moduulijärjestelmän suunnittelu on ollut projekti, joka on toteutettu yhdessä teknisten konsulttien, loppuasiakkaiden ja oman tuotekehitysosaston kanssa.

– Nykyaikainen tekniikka turvallisten työlaitekiinnikkeiden, monien lisätoimintojen vaatimusten, automaattisen työlaiteliitännän ja suuren virtauksen kera on tehnyt työlaitekiinnikkeistä erittäin ahtaita ja hankalasti huollettavia. Tämä on pakottanut meidät ajattelemaan täysin eri tavalla, ja muutama vuosi sitten määrittelimme yhdessä näkemyksemme helposti huollettavasta ja selkeästä työlaitekiinnikkeestä rototilttiemme alapuolella, Fredrik Jonsson kertoo.

Eräs tärkeimmistä Engconin vaatimuksista oli EC-Oilin, Engconin automaattisen työlaitekiinnikkeen helppo jälkiasennus. EC-Oilin avulla kaivukoneen käyttäjän ei tarvitse kiivetä ulos ohjaamosta hydraulisen työlaitteen kytkentää varten.

– Aloitimme asettamalla EC-Oilin ensimmäiseksi piirustuslaudalle, sitten sovitimme työlaitekiinnikkeen ja letkuttoman rakenteen mahdollisimman hyvin, jotta tuloksena olisi selkeä ja helposti huollettava työlaitekiinnike, sanoo Fredrik Jonsson.

Esisarjan toimitukset alkavat kesällä 2018
Nyt usean prototyypin menestyksekkään testauksen jälkeen Engconilla voidaan todeta, että projekti on valmis. Kesän 2018 aikana käynnistyy Engconin moduulirakenteisen työlaitekiinnikkeen esisarjan valmistus Strömsundin tehtaassa. Sarjavalmistus kokoluokassa QSD60 (S60) & QSD70 (S70) on suunniteltu vuodenvaihteeseen 2018/2019 ja sen jälkeen julkistetaan vaiheittain uusia kokoja.

Kiinnostuneet voivat tutustua Engconin uuteen moduulirakenteiseen työlaitekiinnikkeeseen toiminnassa useissa kaivukoneissa tämän vuoden konemessuilla.