KONEelle tilaus maineikkaaseen Caleido-rakennushankkeeseen Madridissa Espanjassa

KONE on saanut tilauksen Caleido-rakennusprojektiin Madridissa Espanjassa. Hankkeen rakennuksiin tulee yli 70.000 neliömetriä lattiatilaa, mukaan lukien 36-kerroksinen torni, joka täydentää paikalla jo olevaa neljää tornirakennusta. 

Caleido on Espanjan ensimmäinen opetustarkoitukseen rakennettu pilvenpiirtäjä, johon tulee Instituto de Empresan (IE) yliopistokampus. Sen alapuolella sijaitsevaan, ylösalaisin olevan T:n muotoiseen  liikekeskukseen tulee ravintoloita, laajoja viheralueita sekä ennaltaehkäisevään ja urheilulääketieteeseen erikoistunut Quirón Salud  lääkäriasema. 

KONEen toimitukseen sisältyy 18 KONE MiniSpace(TM)  hissiä, joiden maksiminopeus on 6 metriä sekunnissa, 24 konehuoneetonta KONE MonoSpace®  hissiä, neljä raskaaseen käyttöön tarkoitettua KONE TranSys(TM)  huoltohissiä ja neljä KONE TravelMaster(TM) 110  liukuporrasta. 

Toimitukseen sisältyy myös edistyksellisiä People Flow -ratkaisuja, joiden avulla opiskelijat, opettajat, hoitohenkilökunta ja vierailijat voivat liikkua rakennuksissa sujuvasti, turvallisesti ja tehokkaasti. KONEen kohdeohjausjärjestelmä optimoi hissien toiminnan ja lyhentää siten odotusaikoja ja parantaa hissien käyttömukavuutta. KONE Access integroi rakennuksen ovet saumattomasti hissijärjestelmään mahdollistaen turvallisen ja tehokkaan kulunhallinnan. KONE InfoScreen  näytöillä voidaan tarjota nopeasti ja helposti multimedia- ja verkkopohjaista tietoa ja opastusta rakennuksissa.  

“Caleidosta tulee tiedon, kulttuurin, teknologian, terveyden ja harrastusten sulatusuuni. Se kokoaa yhteen erilaisia ihmisiä, joilla on erilaiset kiinnostuksen kohteet. Heidän moninaisiin tarpeisiinsa vastaaminen edellyttää huolellista suunnittelua, jotta liikkuminen rakennuksissa on tehokasta ja turvallista. On erittäin hienoa, että rakennuksiin tulee edistyksellistä teknologiaamme huolehtimaan juuri siitä”, sanoo KONEen Etelä-Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan aluejohtaja Pierre Liautaud.

KONE vastaa laitteiden huollosta älykkäillä KONE 24/7 Connected Services  palveluillaan. KONE 24/7 Connected Services -palveluissa hyödynnetään IBM:n IoT -alustaa ja muita edistyksellisiä teknologioita laitteiden suorituskyvyn, luotettavuuden ja turvallisuuden parantamiseksi. Järjestelmällä voidaan valvoa, analysoida ja esittää valtavia määriä hisseihin liitettyjen antureiden keräämää dataa, mikä vähentää laitteiden käyttökatkoksia ja vikoja ja antaa yksityiskohtaista tietoa kunnossapitotöistä. 

Caleidon rakennuttaa Inmobiliara Espacion ja Megaworld Corporationin yhteisyritys Espacio Caleido. Arkkitehteinä toimivat Fenwick & Iribarren ja Serrano-Suñer. Projektin on määrä valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tilaus kirjattiin vuoden 2018 toiselle neljännekselle.