Valmet toimittaa uuden puunkäsittelylinjan Metsä Groupin Joutsenon sellutehtaalle

Valmet toimittaa uuden puunkäsittelylinjan Metsä Groupin Joutsenon sellutehtaalle. (Kuva: Metsä Group)

Valmet on saanut tilauksen uuden puunkäsittelylinjan toimituksesta Metsä Groupin Joutsenon sellutehtaalle. Laajennustyöt käynnistyvät tänä vuonna ja valmistuvat keväällä 2020. Investointi mahdollistaa aiempaa suurempien kuitupuumäärien käsittelyn.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2019 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Tämänkaltaisen tilauksen arvo on tyypillisesti noin 10-15 miljoonaa euroa.

Kuorimon laajennuksen ansiosta havupuun kuorintakapasiteettimme kasvaa kolmanneksella. Tämä tehostaa toimintaamme ja varmistaa kuorintakapasiteetin käyttövarmuuden pitkälle tulevaisuuteen sekä mahdollistaa osaltaan myös sellutuotannon lisäämisen tulevaisuudessa”, toteaa Joutsenon Metsä Fibren tehtaan johtaja Ari Tanninen.

“Suuritehoinen puunkäsittelylinjamme tarjoaa energiatehokkaan, turvallisen ja korkean saannon ratkaisun Joutsenon tehtaalle. Olemme iloisia, että voimme jatkaa hyvää yhteistyötämme ja tarjota teollisen internetin ratkaisujemme avulla toiminnanvalvontaa, joka parantaa entisestään tehtaan puunkäsittelyn tehokkuutta”, sanoo Valmetin puun- ja sellunkäsittelyliiketoiminnan johtaja Paulo Aguiar.

Tietoa Valmetin toimituksesta

Valmetin toimitukseen kuuluu puun vastaanottokuljetin, jossa on sulatusjärjestelmä, hydrostaattisesti tuettu kuorintarumpu ja edistyksellinen horisontaalinen haketin. Uuden puunkäsittelylinjan kapasiteetti on 470 m3 tunnissa.

Tietoa asiakkaasta Metsä Group Joutsenon tehdas

Metsä Fibren Joutsenon sellutehdas on maailman suurin yksilinjainen polysulfidikeittoa hyödyntävä havusellutehdas. Metsä Fibren Joutsenon tehtaan vuosituotantokapasiteetti on 690 000 tonnia havusellua. Samalla tehdasalueella sijaitsee Metsä Groupin kartonkiteollisuuden Metsä Boardin kemihierretehdas. Joutsenossa tuotettu kemihierre käytetään pääasiassa Metsä Boardin omassa taivekartonkituotannossa.