Valmet ja Uni Viridas jatkavat yhteistyötään solmimalla biomassavoimalaitoksen kymmenvuotisen käyttö- ja kunnossapitosopimuksen Kroatiassa

Valmet ja Uni Viridas jatkavat yhteistyötään solmimalla biomassavoimalaitoksen kymmenvuotisen käyttö- ja kunnossapitosopimuksen Kroatiassa.

Valmet ja Uni Viridas ovat allekirjoittaneet kymmenvuotisen käyttö- ja kunnossapitosopimuksen Kroatiassa sijaitsevasta Babina Gredan biomassavoimalaitoksesta. Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei kerrota julkisuuteen.

Yritysten yhteistyö alkoi vuonna 2011, ja vuonna 2015 Valmet aloitti voimalaitoksen käytön ja kunnossapidon asiakkaan puolesta.

“Ensimmäinen käyttö- ja kunnossapitosopimus Valmetin toimittamaan voimalaitokseen oli meille merkittävä virstanpylväs vuonna 2015. Käytännössä asiakas toimittaa voimalaitokseen polttoaineen ja myy voimalaitoksen tuottaman lämmön ja sähkön. Valmet vastaa kaikesta muusta vuoden jokaisena päivänä. Yhteistyö Uni Viridasin kanssa on sujunut erinomaisesti, ja sen jatkuminen hyödyttää molempia osapuolia”, sanoo Valmetin CEN-alueen energiamyynnistä ja -palveluista vastaava johtaja Markus Bolhar-Nordenkampf.

Valmet on onnistunut täyttämään asiakkaan odotukset, ja voimalaitoksen käytettävyys on ylittänyt sovitut tavoitteet. Esimerkiksi suunnittelemattomia seisokkeja on ollut erittäin vähän ja savukaasupäästöt ovat olleet pieniä. Valmet on myös pystynyt osoittamaan, että kattila toimii tehokkaasti ja kuluttaa vähän polttoainetta ja vettä. Lisäksi poissaoloon johtaneita tapaturmia tai raportointeja ympäristövahingoista ei ole ollut.

“Valmet on suoriutunut tehtävistään erinomaisesti kolmen viime vuoden aikana, joten oli loogista jatkaa yhteistyötä kymmenellä vuodella eteenpäin”, sanoo Unit-konsernin strategiasta ja liiketoimintakehityksestä Istanbulissa vastaava johtaja Alkin Yaman.

Valmet ja Uni Viridas jatkavat yhteistyötään ja voimalaitoksen suorituskyvyn optimointia vuoteen 2029 saakka.

Teknistä tietoa voimalaitoksesta

Valmetin toimittamassa biomassavoimalaitoksessa on BiowerPower 8 -kiertoleijukattila. Voimalaitoksen sähköteho on jopa 10 megawattia ja lämpöteho jopa 16 megawattia. Polttoaineina käytetään puuhaketta ja kuorta.

Tietoa asiakkaasta Uni Viridas d.o.o.

Uni Viridas d.o.o. on Kroatiassa sijaitsevan Unit Investment N.V. -yhtiön erikoisyksikkö. Sen visiona on tehostaa raaka-aineiden käyttöä, kunnioittaa ympäristöä, luoda työpaikkoja, lisätä yhteiskunnallista tietoisuutta ja siten myötävaikuttaa talouteen.