KONEelle tilaus Googlen Ison-Britannian pääkonttoriin Lontoossa

KONE toimittaa laitteita Googlen uuteen Ison-Britannian KGX1-nimiseen pääkonttoriin. Uusi 11-kerroksinen ja 312 metriä pitkä rakennus on Lontoon King’s Crossin rautatieaseman laitureiden suuntainen ja siellä työskentelee 7000 Googlen työntekijää.

“Toivotamme KONEen tiimiin mukaan projektiin ja odotamme innolla kohteen valmistumista,” sanoo aluejohtaja Andrew Martin Googlelta.

KONE tekee Googlen kanssa tiivistä yhteistyötä luodakseen älykkään rakennuksen, jossa ihmiset voivat liikkua tehokkaasti. Toimitukseen kuuluu yhteensä 38 hissiä, joista 35 on KONE MonoSpace® -henkilöhissejä. Lisäksi toimitukseen sisältyy kaksi KONE TravelMaster™110 -liukuporrasta. KONEen kohdeohjausjärjestelmä lyhentää hissimatkaan kuluvaa aikaa, ja KONE E-Link -järjestelmän avulla rakennuksen hissejä ja liukuportaita voidaan valvoa etänä reaaliaikaisesti.

”People flow -ratkaisujen suunnittelu ja toteutus näin innovatiiviseen rakennukseen Lontoon vilkkaalle alueelle vaatii erityisosaamista. Olemme iloisia, että innovatiiviset ja laadukkat ratkaisumme ja kokemuksemme auttoivat meitä saamaan tilauksen”, sanoo KONEen Keski- ja Pohjois-Euroopan aluejohtaja Thomas Hinnerskov.

Googlen Lontoon pääkonttorin on suunnitellut tanskalainen Bjarke Ingels Group, rakennuttaja on Google (Ardentin hallinnoimana) ja rakentamisesta vastaa Lend Lease.

Tilaus kirjattiin vuoden 2018 kolmannelle neljännekselle.