KONEelle tilaus Westfield Hamburg-Überseequartieriin Saksassa

KONE toimittaa 177 hissiä ja liukuporrasta Westfield Hamburg-Überseequartier -kortteliin. Rakennuskokonaisuus sijaitsee Hampurin uudessa HafenCity-kaupunginosassa, joka on yksi Euroopan suurimmista kaupungin sisäisistä rakennusprojekteista. 

Westfield Hamburg-Überseequartier – kortteliin rakennetaan 14 rakennusta, joihin tulee noin 650 asuntoa, toimistotilaa noin 4000 työntekijälle, kolme hotellia, ravintoloita, liike- ja kulttuuritiloja sekä elokuvateatteri. Alueelle rakennetaan myös risteilyalusterminaali, jonka yhteyteen tulee maanalainen bussiasema.

Modernin arkkitehtuurin lisäksi projektissa painottuu vastuullisuus. Rakennuksille haetaan rakennusten ekologista ja sosiaalis-kulttuurista kestävyyttä arvioivan BREEAM-sertifiointijärjestelmän mukaista Excellent Standard  sertifikaattia.

Alueen ovat suunnitelleet maineikkaat eurooppalaiset arkkitehtitoimistot Böge Lindner K2 Architekten, Carsten Roth Architekt, Christian de Portzamparc, Hild and K Architekten, kbnk, Lederer Ragnarsdóttir Oei, léonwohlhage ja UN Studio.

KONE varmistaa sujuvan, turvallisen ja miellyttävän liikkumisen toimittamalla rakennuksiin 112 KONE MonoSpace®-, KONE Transys™- ja KONE Mini Space™ -hissiä. Lisäksi tilaukseen sisältyy 65 KONE TravelMaster™110-  ja KONE TravelMaster™ 120 -liukuporrasta. Liikkumisen optimoimiseksi toimistorakennuksiin tulee myös KONE Destination -kohdeohjausjärjestelmä.

”Westfield Hamburg-Überseequartier ja HafenCity tarjoavat asumiselle, työskentelylle ja vapaa-ajan vietolle modernit, kestävän kehityksen mukaiset puitteet. Olemme erittäin iloisia, että saamme ilahduttaa alueen asukkaita ja vieraita parhaalla liikkumiseen liittyvällä käyttäjäkokemuksella”, sanoo KONEen Keski- ja Pohjois-Euroopan aluejohtaja Thomas Hinnerskov.

Westfield Hamburg-Überseequartierin on määrä valmistua vuoden 2022 jälkipuoliskolla.

Tilaus kirjattiin vuoden 2019 ensimmäiselle neljännekselle.