Valmet toimittaa kartonkikoneen JK Paper Limitedille Intiaan

Valmet toimittaa kartonkikoneen ja siihen liittyvän laajan automaatio- ja teollisen internetin paketin JK Paper Limitedin Fort Songadhin tehtaalle Intiaan. Sijoittamalla uusimpaan päällystetyn kartongin teknologiaan JK Paper pyrkii kasvattamaan markkinaosuuttaan kasvavilla Intian markkinoilla ja palvelemaan markkinoita enemmän paikallisilla toimituksilla. Kartonkikone on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2019 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

“Lisätäksemme markkinaosuuttamme kasvavilla Intian markkinoilla halusimme investoida todella luotettavaan päällystetyn kartongin tekniikkaan. Testasimme teknologiakonsepteja Valmetin koeajolaitoksella, jotta saimme varmuuden luotettavuudesta. Suunnittelemme käyttävämme pilotointipalveluita kartonkituotteiden lisäkehittämiseen myös myöhemmin tässä projektissa. Valmetin osaaminen päällystetyn kartongin valmistuksessa monine hyvine referensseineen vahvisti päätöstämme entisestään”, sanoo S.K. Jain, JK Paper Limitedin pakkauskartonkiprojektijohtaja.

“Olen todella iloinen, että Valmet valittiin tämän projektin päätoimittajaksi. Kartonkikonetekniikan lisäksi toimitamme kattavan valikoiman kemikaalijärjestelmiä – kyseessä on ensimmäinen kemikaalijärjestelmätoimituksemme Intiassa. Vahva erikoispäällystysosaamisemme ja erinomaiset märänpään referenssimme Intiassa ja muissa Aasian maissa auttoivat osaltaan sopimuksen saamisessa”, kertoo Varun Jain, Valmetin Intian maajohtaja.

Toimituksen tekniset tiedot

Valmetin toimitus sisältää uuden päällystävän kartonkikoneen perälaatikoista rullaimelle sisältäen ilmakuivaimet, kemikaalijärjestelmät, lämmöntalteenoton ja muita kartonginvalmistusjärjestelmiä. Kartonki päällystetään useilla päällystysasemilla, mukaan lukien teknologisesti edistyksellinen Opti Coat Layer -päällystysasema, jolla saadaan kaksi päällystekerrosta yhdellä kertaa. Toimitukseen kuuluu myös Valmetin uuden Mill Process Solutions Business -yksikön (aiemmin GL&V) toimittama kiekkosuodin ja laaja automaatiojärjestelmäpaketti sisältäen reaaliaikaista tukea Valmetin suorituskykykeskuksesta (VPC).

Viiraltaan 4,250 mm leveä kartonkikone tuottaa taivekartonkia, valkaistua sellukartonkia (SBS) sekä kuppi- ja barrier-kartonkilajeja.

JK Paper Limited perustettiin vuonna 1962 integroidussa sellu- ja paperitehtaassa. JK Paper Ltd:llä on kaksi suurta integroitua paperinvalmistusyksikköä, JK Paper Mills, Rayagada, Odisha ja Central Pulp Mills, Songadh, Gujarat, joiden yhteenlaskettu vuosikapasiteetti on 455 000 tonnia. Se on Intian markkinajohtaja brändituotteiden kopiopaperisegmentissä ja Intian kahden parhaan toimijan joukossa päällystetyn paperin ja huippulaatuisen pakkauskartongin valmistajana. Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman korkealaatuisia paperituotteita. Uuden kartonkikoneen ja Sirpur-yksikön käyttöönoton jälkeen kokonaisvuosituotanto nousee noin 800 000 tonniin.