Etteplan suunnittelee uuden sukupolven moottoritestausjärjestelmän Kiinaan

– Wärtsilä Yuchai Engine Companyn testausyksikössä testataan uuden yhteistyöyrityksen valmistamia moottoreita Kiinan kasvaville markkinoille

Kiinalainen moottorivalmistaja Wärtsilä Yuchai Engine Co. Ltd (WYEC) on tilannut Etteplanilta moottoritestausyksikön suunnittelun uuteen tehtaaseensa Zhuhai Cityssä Guangdongin maakunnassa. WYEC on Wärtsilä Oyj:n ja Yuchai Marine Power Co., Ltd:n vuoden 2012 lopussa perustama yhteistyöyritys, joka valmistaa keskinopeita moottoreita meriteollisuuden asiakkaille. Tehtaan on tarkoitus aloittaa toimintansa vuonna 2014.

Kiinaan suunniteltavassa testauslaitoksessa voidaan testata useita moottorityyppejä laajalta tehoalueelta. Etteplan vastaa uuden testausyksikön sähkö- ja automaatiosuunnittelusta sekä projektinhallinnasta ja selvittää paikalliset yhteistyökumppanit.

”Etteplanilla on pitkäaikainen tuntemus Kiinan markkinoista ja suunnitteluvaatimuksista sekä erityisosaamista teknologian siirrosta Kiinaan. Valintaamme vaikutti myös Etteplanin suunnittelutyön korkea laatutaso Kiinassa ja kyky toimittaa palvelu nopealla aikataululla, kertoo WYEC:n toimitusjohtaja Stefan Wiik.

Suunnittelutyössä ovat mukana Etteplanin Suomen yksiköt Vaasassa, Kouvolassa, Vantaalla, Oulussa sekä Kiinan yksiköt Shanghaissa ja Kunshanissa.” WYEC:lle toimitettava hanke on erinomainen esimerkki kyvykkyydestämme tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen osaaminen, jossa yhdistyy vahvuutemme Euroopassa ja Kiinassa”, sanoo Veikko Lamminen, SVP, Operations Finland.