Ericsson ja Telstra toteuttivat maailman ensimmäisen 1800 Mhz:n ja 900 Mhz:n taajuudet yhdistävän kaupallisen puhelun

Ericsson ja Australian johtava teleoperaattori Telstra ovat ensimmäisinä maailmassa toteuttaneet puhelun, jossa on yhdistetty 1800 MHz:n ja 900 MHz:n taajuuksia LTE-Advanced-teknologiaan perustuvassa kaupallisessa verkossa. Ericsson käyttää LTE-A-teknologiaa auttaakseen operaattoreita sovittamaan yhteen eri taajuuksia ja samalla nopeuttamaan dataliikennettä.

Ericssonin teknologian avulla operaattorit pystyvät yhdistämään useita kanavia tai taajuuksia. Esimerkiksi yhdelle älypuhelimelle saadaan ladattua dataa monella eri taajuudella. Käyttäjä kokee silloin, että hänellä on “isompi putki” internetistä, vaikka käytännössä iso putki koostuu monesta pienemmästä, jotka on yhdistetty.

LTE-kantoaaltojen yhdistäminen on seuraava iso askel nopeiden mobiililaajakaistapalveluiden evoluutiossa. Sen ansiosta operaattorit pystyvät hyödyntämään olemassa olevia verkkotaajuuksiaan yhdistämällä useampia taajuusalueita nopeampien mobiililaajakaistanopeuksien saavuttamiseksi.

“Telstran LTE-asiakkaiden määrä kasvaa huimaa vauhtia. Meillä on lähes kolme miljoonaa LTE-asiakasta tällä hetkellä, mikä on 2,1 miljoonaa enemmän kuin puoli vuotta sitten. LTE-A:n ansiosta pystymme yhtä aikaa sekä kasvattamaan asiakkaidemme määrää että tarjoamaan asiakkaillemme juuri niin nopeat yhteydet kuin he haluavat”, sanoo johtaja Mike Wright Telstrasta.