Kiuruveden kaupunki ja Schneider Electric mittavaan energiansäästöhankkeeseen

Hankkeen myötä syntyvät säästöt arviolta 1,5 miljoonaa euroa

Schneider Electric ja Kiuruveden kaupunki ovat sopineet kaupungin kiinteistöjen energiatehokkuutta parantavan hankkeen toteuttamisesta. Hanke alkoi kesällä 2013, ja projektivaihe kestää noin puolitoista vuotta. Hankkeen odotetaan tuottavan Kiuruveden kaupungille noin 1,5 miljoonan euron taloudellisen hyödyn.

Hankkeessa huomioidaan kaikki keskeiset talotekniikan osa-alueet, joilla on vaikutusta kiinteistöjen energiankulutukseen. Parantuneen energiantehokkuuden lisäksi hankkeessa asennettavalla tekniikalla helpotetaan kiinteistöjen sisäolosuhteiden hallintaa. Vastaavasti lämmitystavan muutoksilla pienennetään merkittävästi kevyen polttoöljyn kulutusta. Schneider Electric toimittaa hankkeen Kiuruveden kaupungille avaimet käteen -periaatteella.

”Ennen kaikkea Schneider Electric on Kiuruvedelle turvallinen hankekumppani, sillä yhtiö antaa takuun esittämälleen energiansäästölle. Tämä oli yksi ehdoton vaatimuksemme yhteistyökumppania valitessamme”, sanoo  Kiuruveden kaupungin kiinteistöpäällikkö Matti Jokitalo.

”Kiuruvesi ja Ylä-Savo ovat Suomen vahvimpia maataloustuotannon alueita, ja Kiuruvesi haluaa tulla tunnetuksi luomu-Suomen pääkaupunkina. Hanke tukee tätä tavoitetta ja sillä on kuntatalouden, ympäristön ja hiilijalanjäljen kannalta positiivisia vaikutuksia”, toteaa Kiuruveden kaupungin tekninen johtaja Arto Karoluoto.

”Hankkeen valmisteluun on tehty paljon työtä ja siihen on kulunut rutkasti aikaa. Yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut erinomaisesti”, kertoo myyntijohtaja Piia Hänninen Schneider Electriciltä. ”Kiuruveden kaupunki on onnistunut hienosti yhdistämään kustannustehokkuuden ja ympäristön parantamisen. Hankkeen investoinnit katetaan syntyvillä säästöillä sekä ELY-keskuksen myöntämällä energiatuella. Takaisinmaksuajan jälkeen hanke tuottaa kustannussäästöjä alentuneen energiakulutuksen kautta vuosiksi eteenpäin.”

Osana hanketta Schneider Electric järjestää Kiuruveden kaupungin henkilökunnalle myös energiatehokkuuskoulutusta.