Valokuituverkon rakentaminen alkaa Pohjois-Satakunnassa

Pohjois-Satakunnan valokuituverkon rakentamisen kilpailutus on valmis. Urakkasopimukset allekirjoitettiin tänään. Verkon rakennuttaja on Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy. Suunnittelusta vastaa Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö IPP ja rakentamisesta TLT-Connection Oy. Seuraavaksi rakentaja etsii urakalle yhteistyökumppaneita paikallisista toimijoista.

Runkoverkon rakentaminen aloitetaan syyskuussa yhtä aikaa Kankaanpäässä, Jämijärvellä, Pomarkussa, Laviassa ja Sastamalan Kiikoisissa.

– Ensimmäinen rakennusvaihe pilottialueilla kattaa kymmenisen prosenttia rakentamisesta. Käyttäjät pääsevät hyödyntämän nopeaa valokuituyhteyttä jo tulevan talven aikana. Kokonaisuudessaan rakentaminen vie kolme vuotta, Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n toimitusjohtaja Torsti Ruokoski kertoo.

Vielä ehtii mukaan. Torsti Ruokoski muistuttaa, että liittymisaikaa on niin kauan kun työkoneet ovat tulossa kiinteistöä kohti.

– Liittymismahdollisuus on ohi samalla, kun koneet ovat ohittaneet kiinteistön.

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy (PSSV) on viiden kunnan (Kankaanpää, Jämijärvi, Pomarkku, Lavia ja Sastamala) omistama yhtiö. PSSV:n tarkoituksena on rakennuttaa valokuituverkko Pohjois-Satakuntaan. Valokuituverkko on avoin kaikille operaattoreille. Avoimen laajakaistaverkon myötä kuntalaisille on siis tarjolla usean eri operaattorin palveluita, mikä turvaa hintojen kilpailukykyisenä pysymisen. Asiakas voi valita edullisimman, monipuolisimman tai muuten itselle parhaan palveluntarjoajan. Valokuituyhteys korvaa niin haluttaessa kaikki perinteiset puhelin- ja nettiyhteydet sekä kaapeli-, antenni- ja satelliitti-tv:n. Yksi yhteys kattaa kaikki kodin tietoliikennepalvelut. Laajakaista on nykykodissa tärkeä perusedellytys, joten valokuitu lisää myös kiinteistön arvoa. www.pssv.fi