Metsä Groupin pehmo- ja ruoanlaittopaperiteollisuuden 55 miljoonan euron tehdasinvestointi valmistui Puolassa

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Tissue vietti uudistetun pehmopaperitehtaansa vihkiäisiä tänään 2.10. Krapkowicessa, Puolassa.

Kolme vuotta sitten aloitettu yli 55 miljoonan euron investointiohjelma Puolassa on Metsä Tissuen historian suurin investointi, jonka myötä tehtaan konekanta kasvoi kahdella uudella alansa huipputeknologiaa olevalla pehmopaperikoneella ja uudella suurkuluttajatuotteiden jalostuslinjalla. Krapkowiceen rakennettiin myös täysin uusi jalostus- ja logistiikkakeskus. Investointi nostaa tehtaan raakapaperin tuotantokapasiteetin 85 000 tonniin ja jalostuskapasiteetin 55 000 tonniin vuodessa.

“Tehtyjen investointien ansiosta Krapkowicen tehdas on Euroopan nykyaikaisin pehmopaperien tuotantolaitos. Investointi on Metsä Groupille strategisesti tärkeä, sillä se vahvistaa markkina-asemaamme ja kilpailukykyämme Puolan pehmopaperimarkkinoilla. Tämän päivän kuluttajat vaativat korkealaatuisia vastuullisesti valmistettuja hygieniatuotteita. Puolan tehdas pystyy vastaamaan erinomaisesti näihin odotuksiin”, Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan kertoo.

“Metsä Tissue hakee vahvaa kasvua Puolasta ja sen lähimarkkinoilta, missä uusien pehmopapereiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Mittavan investoinnin myötä Metsä Tissuen tuottavuus ja energiatehokkuus nousevat kansainvälisesti huipputasolle”, Metsä Tissuen toimitusjohtaja Mika Joukio kertoo.

Modernin teknologian ansiosta tehtaan hiilidioksidipäästöt (CO2) ovat vähentyneet 60 prosentilla ja typpioksidipäästöt (NOx) yli puolella. Rikkioksidipäästöjä (SOx) ei käytännössä synny enää lainkaan. Tehostetun vedenkäytön ja -käsittelyn myötä jätevesimäärät ovat pienentyneet 42 prosentilla.

Krapkowicen tehtaalla valmistetaan Lambi- ja Mola-brändituotteita kuluttajille sekä Katrin-tuotteita suurkuluttajasektorin tarpeisiin. Tehtaalla käytetään sekä kierrätys- että ensikuitua. Kaikille Krapkowicen tehtaan tuotteille on haettu EU-Kukka- tai Joutsen-ympäristömerkkiä.

Metsä Tissue aloitti toimintansa Puolassa vuonna 1997, ja työllistää siellä nykyisin noin 250 henkilöä.